Arriben les primeres enfarinades de la temporada

Al vent dels darrers dies, s’uneix el fred que ha deixat les primeres volves de neu en municipis d’interior de les comarques dels Ports i del Racó d’Ademús

Neu a la Serra d'Ènguera
Neu a la serra d'Énguera / @Valencia_WX

Els efectes de la borrasca Gérard encara es deixen notar al nostre territori. Al vent dels últims dies, s’uneix el fred que ha deixat les primeres volves de neu en municipis d’interior com Olocau del Rei i el Portell de Morella a la comarca dels Ports. També ha nevat en zones del Racó d’Ademús com a Arroyo Cerezo i en paratges naturals com la Font Roja, la Hunde d’Aiora, la serra d’Énguera o la serra de Mariola.

D’altra banda, i encara que amb menys força, el vent continua sent el protagonista. Les ratxes màximes de les últimes hores, d'acord amb Avamet, han superat els 100 quilòmetres per hora en diverses poblacions de les comarques del nord, com ara Bel, la Serratella, Llucena, Xodos i la Serra d'en Galceran. I prop de la costa destaquen els 97 quilòmetres per hora de Cullera, els 89 de l'Albufera i els 77 de la Vila Joiosa.

La previsió per a aquest dimecres és que tindrem un dia fred i ventós. AEMET manté actius els avisos per fortes ratxes de vent en tot l’interior i en moltes comarques litorals per ratxes superiors als 70 o 80 quilòmetres per hora i localment per damunt dels 100.

No es descarta que puga nevar dèbilment als Ports, a la Tinença de Benifassà i al Racó d’Ademús. Pel que fa a les temperatures, els termòmetres no pujaran massa i al litoral esperem màximes entre els 14 i els 17 graus i a l’interior entre els 5 i els 10. Fins i tot al voltant dels 0 als pobles més freds.

També et pot interessar

stats