La borrasca Elsa deixa tres morts a Galícia, Astúries i Castella i Lleó

El temporal ha agranat pràcticament tota la Península i ha deixat inundacions importants a Andalusia i Extremadura.

Reinosa (Cantàbria) és un dels municipis més afectats per la borrasca Elsa.
Reinosa (Cantàbria) és un dels municipis més afectats per la borrasca Elsa.

El pas d'Elsa ha mostrat la pitjor cara a Astúries, Galícia i Castella i Lleó, on tres persones han mort com a conseqüència d'aquesta borrasca. El temporal ha agranat pràcticament tota la Península i ha deixat inundacions importants a Andalusia i Extremadura. 44 províncies estan en alerta pels forts vents i les pluges.

A Galícia, la combinació d'aigua i vent està darrere de l'assolament d'un mur a Santiago de Compostel·la que ha caigut damunt d'un home major. El cos l'han rescatat sense vida de davall dels enderrocs.

La segona víctima mortal d'Elsa a Espanya és un home arrossegat per un corrent de fang al municipi asturià d'Aller. Una solsida de fang i roques se l'ha emportat quan passejava per una pista forestal.

A Castella i Lleó, també ha mort un home de 51 anys mentre conduïa un tractor a la localitat de Vegas del Condado (Lleó).

Al nord d'Espanya, les pluges i les ratxes de vent han deixat milers d'incidències, cases inundades, carreteres tallades i vols desviats

Al sud, el rastre d'Elsa ha sigut devastador. Localitats com Nerva, a Huelva, han quedat totalment negades. A Tarifa, a Cadis, s'han registrat ratxes de vent de 130 km/hora que han obligat a tallar la circulació marítima a l'estret.

Extremadura és una altra de les comunitats que ha patit els efectes d'aquesta borrasca. Rius com el Jerte s'han desbordat i el mal oratge ha obligat a suspendre el partit de Copa del Rei entre el Mèrida i la Nucia. El fort vent amenaçava de tombar una torre de llum.

Al País Basc, Elsa ha deixat ratxes de vent que arriben als 150 km/h. I el vent segueix sent un problema a l'aeroport de Bilbao, on s'ha hagut de desviar dos vols, l'un procedent de Londres i l'altre de Vigo. A més, se n'ha hagut de cancel·lar un altre que eixia de Lisboa.

La borrasca Fabien

Segons, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el temporal donarà pas a una nova borrasca, Fabien, que portarà pluges intenses i vent fort a la Península durant el cap de setmana.

També et pot interessar

stats