Bons preus, tranquil·litat i possibilitats de faena: Ademús atrau nous habitants

Moltes persones de dins i fora d'Espanya es mostren interessades a establir-se a la comarca.

VÍDEO | Bons preus, tranquil·litat i possibilitats de faena: Ademús atrau nous habitants
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Núria Navarro
Fernando Fluxià
26 d'octubre 2020 - 20:52

El confinament va canviar la manera amb què mirem les condicions dels nostres habitatges, sobretot el preu que paguem (de lloguer o hipoteca), l'amplària de la vivenda o la tranquil·litat que l'envolta. Unes reflexions que van condicionar moltes persones de dins i fora d'Espanya a buscar una vivenda en zones rurals de la nostra comunitat. Al Racó d'Ademús donen bona fe d'aquesta nova tendència.

El preu és el factor clau. La mitjana de preus de lloguer se situa en els 250 euros, segons la Mancomunitat d'Ademús. Juanjo, exveí de Badalona, afirma en declaracions a À Punt NTC que paga 90 euros per una casa de quatre pisos i que la qualitat de vida és un factor diferencial. La tranquil·litat i estar tan prop de la naturalesa fan que valore "molt positivament" aquest canvi d'ambient.

Nadia Aguilar, tècnica d'ocupació i emprenedoria de la Mancomunitat d'Ademús, afirma que no deixen de rebre telefonades nacionals i internacionals de persones interessades a viure a la comarca. Tot i això, el nombre més gran d'interessats prové d'altres zones d'Espanya, ja que el mercat internacional està parat per la pandèmia.

Tot i que ja es pot afirmar que la demanda ha pujat, encara queden molts habitatges disponibles a bon preu. Per al mercat de compra, se’n poden trobar des dels 6.000 fins als 70.000 euros (obra nova). A més, els nous habitants de la comarca afirmen que ofereix nombroses oportunitats de treball així com d'emprenedoria.

També et pot interessar

stats