Bona afluència en la primera jornada de vacunació sense cita prèvia

Centenars de persones han passat durant tot el dia pels 133 punts de vacunació

Primer dia de vacunació sense cita / À Punt NTC

Centenars de persones han passat durant tot el dia pels 133 punts de vacunació, on des d’aquest dimarts es poden vacunar sense cita prèvia. Una nova oportunitat per a tots aquells que no van voler o no van poder vacunar-se.

L’adjunta d'Infermeria de l'Hospital Doctor Peset de València María José Garnateo ha explicat, que el vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València preveu inocular unes 600 persones sense cita prèvia en aquesta primera jornada.

A més, ha explicat que les persones que acudeixen sense cita i fa molt temps que van rebre l'SMS, com per exemple al maig, sí que poden triar quin preparat volen rebre. La resta que van amb cita o aquells que van rebre l'SMS recent però no hi van acudir, han de respectar el sèrum indicat en la citació.

Sobre això, la directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Castelló i responsable del centre de vacunació massiva situat a l'Auditori, Inma Fabregat, ha assenyalat que en les primeres tres hores i mitja d'aquest dimarts s'ha vacunat unes 120 persones sense cita.

Es calcula que prop de 400.000 valencians i valencianes no han acudit a la cita de vacunació.

En les últimes quatre setmanes s’han diagnosticat a la Comunitat Valenciana més de 28.000 positius. El 53,8% dels quals no havia rebut cap dosi de la vacuna.

A finals de mes està previst que es tanquen els centres de vacunació i el procés serà més llarg, a través de l’atenció primària i amb cita prèvia. 

També et pot interessar

stats