Bombes de fum reivindicatives a les Torres de Serrans

Els bombers forestals, en vaga indefinida des de divendres, tenen previst fer més accions.

Els sindicats dels bombers forestals s'han manifestat amb tres bombes de fum a les Torres de Serrans

Després de començar l'atur divendres passat, els sindicats dels bombers forestals s'han manifestat amb tres bombes de fum a les Torres de Serrans, a València. L'acció l'han completada amb cartelleria als principals accessos de la ciutat. Dos han sigut els missatges que s'hi podien llegir: "Bombers forestals en vaga" i "Compliu els pactes".

La vaga va començar després que el Ministeri d'Hisenda no s'haja pronunciat sobre la pujada salarial pactada amb el col·lectiu. La promesa era que, després que el Consell aprovà el 7 de setembre el reglament de bombers forestals que regula les noves funcions i condicions per al servei, donaria el vistiplau i s'aplicaria la pujada. Tràmit, aquest últim, que no ha tingut lloc encara, una setmana després de complir el Consell el compromís.

Més del 95% de les unitats dels bombers forestals secunden la iniciativa, respectant els serveis mínims, però incorporant-se més tard del que estava previst. Tres són les demandes:

- Dignitat laboral, i adequació salarial en funció de les noves funcions atorgades o assignades.

- Segona activitat: implica la possibilitat que alguns treballadors prop de l'edat de jubilació o amb problemes de salut puguen exercir funcions de logística, manteniment o coordinació, com seria per exemple la figura del cap de dotacions.

- Serveis públics al cent per cent sense cap empresa intermediària.

La vaga estava prevista precisament per al 7 de setembre –de fet aquell matí es publicaven els serveis mínims per a aquesta parada–, el mateix dia en què es va aprovar el reglament. Per aquesta circumstància, les organitzacions sindicals van decidir retardar-la una setmana, per a atorgar un temps prudencial al Ministeri d'Hisenda perquè donara llum verda al nou marc retributiu. Tanmateix, el Ministeri no s'hi ha pronunciat.

Mentre continuen sense complir-se les promeses del Ministeri i no es concrete la millora retributiva, els bombers han manifestat fermament que tenen previst continuar fent noves acciones reivindicatives per a conscienciar la societat de la seua causa.

També et pot interessar

stats