Els bombers treballen en l'extinció de dos incendis a la Vall de Laguar i Xàbia

A la comarca de la Marina Alta s'han declarat sis focs en dos dies.

Imatges de l'incendi de Vall de Laguar
Imatges de l'incendi de Vall de Laguar / @GVA112

Efectius de bombers terrestres i aeris han estat treballant aquest dilluns de vesprada en l'extinció de dos incendis declarats a la Vall de Laguar i Xàbia (Marina Alta), que han obligat el 112 a establir la situació 1 del Pla Especial enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) en els dos casos. Aquest nivell es decreta quan el foc pot afectar greument béns forestals o lleument la població o béns de naturalesa no forestal.

L'incendi de Vall de Laguar s'ha donat per controlat a les 18:28 hores, segons ha confirmat Emergències, i ha afectat una superfície aproximada d'una hectàrea i mitja de sotabosc i arbratge. Fins a Xàbia s'han mobilitzat sis vehicles dels bombers del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, una unitat de prevenció d'incendis, dos cap de zona, dues autobombes, dos helicòpters amb brigades helitransportades de bombers de la Generalitat i tres mitjans aeris més de la Generalitat. Els bombers han donat per controlat el foc a les 23:20 hores.

Incendi declarat a Xàbia / @GVA112

Aquests dos focs se sumen a la sèrie d'incendis que han tingut lloc durant el cap de setmana a la Marina Alta. Aquest diumenge, els efectius del Consorci de Bombers d'Alacant treballaren en quatre incendis registrats a la comarca, cap d'ells de gran magnitud, a Orba, Xàbia, Gata de Gorgos i Xaló.

L'anterior cap de setmana arribaren a declarar-se fins a set focs en 24 hores a la Marina Alta i Baixa, el més greu ubicat a la Vall de Gallinera i que va cremar vora 160 hectàrees abans que l'extingiren després de dos dies de lluita contra les flames.

També et pot interessar

stats