L'incendi forestal declarat a Alzira es dona per controlat

El dispositiu s'havia ampliat a primera hora de la vesprada i fins a cinc dotacions han estat treballant per a apagar les flames

Imatge del foc registrat aquest dissabte a Alzira
Imatge del foc registrat aquest dissabte a Alzira / Eva Mascarell

L' incendi forestal declarat aquest dissabte a les 12:07 h i que ha afectat una zona de canyar al pas del riu Xúquer per Alzira (Ribera Alta) s'ha donat per controlat a les 19h30 segons ha informat el Centre de Coordinació i Emergències de la Generalitat.

En un primer moment, s'han mobilitzat tres dotacions de bombers per a treballar a la zona, però a primera hora de la vesprada s'ha ampliat el dispositiu fins a cinc dotacions de bombers del Consorci dels parcs d'Alzira, Xàtiva i Cullera; un sergent, un cap de sector, un tècnic forestal i un coordinador forestal. A més a més, compten amb quatre brigades Brifo del Consorci de Bombers de València, un mitjà aeri de la Generalitat, un helicòpter V-990 del consorci i diverses unitats de bombers forestals de la Generalitat.

Al voltant de les 15:00 h, el Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) per la possible afecció a béns no forestals, mentre que a les 17:00 h el Consorci Provincial de Bombers de València ha comunicat que l'incendi "evoluciona de manera positiva".

Imatges de l'incendi registrat al riu d'Alzira
Imatges de l'incendi registrat al riu d'Alzira / Eva Mascarell

El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un incendi pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns no forestals i que, per a la seua extinció, pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

També et pot interessar

stats