Bombers de tot Espanya es reuneixen al Puigcampana per a millorar els rescats de muntanya

L'objectiu és posar en comú els protocols d'actuació entre els equips de l'estat per a acurtar els temps de les intervencions

Durant aquestes jornades escalen parets de 400 metres del Puigcampana / À Punt NTC
À Punt NTC
16 de novembre 2022 - 17:33

Als rescats d’alta muntanya el temps de reacció i el treball en equip són fonamentals. Aquest dimecres, huitanta bombers de tot Espanya participen en el primer congrés sobre rescat a Finestrat (Marina Baixa). Durant aquestes jornades escalen parets de 400 metres del Puigcampana, entrenen junts i posen en comú les experiències adquirides per cada equip. L'objectiu és compartir informació per a millorar els temps de resposta i les tècniques d'intervenció entre els diferents equips de l'estat.

“Varia molt el nombre de bombers que es dedicarien a les tasques, l’organització, el tipus d’helicòpter, l’equipació…” explica el sergent en cap del consorci provincial d’Alacant. Una de les principals diferències és que hi haja o no metge a l'equip. A la província d'Alacant els bombers del consorci, per exemple, poden estar atenent l'accidentat des de l'avís en menys de mitja hora. Una atenció mèdica ràpida és fonamental, el que anomenen l’hora d’or, que pot suposar la diferència entre la vida i la mort. “Parlem de lesions que en pocs minuts poden matar-te i que tenen un tractament enmig de la via o de la senda” conta el metge de l’equip alacantí. 

Les conclusions d'aquestes jornades serviran per a acurtar els temps de resposta i per a millorar els equipaments necessaris per a continuar salvant vides a la muntanya.

També et pot interessar

stats