Els bombers rescaten il·lesos tres menors atrapats al castell de Santa Bàrbera

Els menors tractaven d'escalar un pendent de huit metres que dóna al baluard de la Mina.

Els bombers asseguren els menors per a resacatar-los

Els bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) de l'Ajuntament d'Alacant van rescatar anit tres menors de 10, 14 i 17 anys que s'havien quedat atrapats en una zona de difícil accés del castell de Santa Bàrbera.

Segons fonts de la policia local, els fets van passar vora les 20:30 hores. Uns turistes van alertar els agents que vigilen la fortalesa de la presència de tres menors que estaven escalant per una zona perillosa del lateral del castell, concretament la que dóna al baluard de la Mina, amb un pendent de huit metres.

Els agents de policia es van traslladar immediatament al lloc on es trobaven els menors per a alertar-los del perill, tranquil·litzar-los i evitar que continuaren escalant. Així mateix, van donar l'avís a l'SPEIS i de seguida es van desplaçar dues dotacions de la Unitat de Rescat en Altura amb sis bombers, que van accedir fins a on estaven els menors.

Els professionals van assegurar els escaladors per a poder realitzar individualment el rescat vertical d'altura i poder-los traslladar de forma segura fins a la part superior de la muralla sense que resultaren ferits. Els bombers van alertar que accedir a aquesta zona, on no està permés l'accés, posa en perill la vida de les persones. 

També et pot interessar

stats