Els bombers rescaten dos ciclistes i fan un centenar d'intervencions pel vent

Els bombers rescaten un ciclista caigut en una pista de motocròs a Cofrents.

En imatge, els bombers rescaten un ciclista a Cofrents
En imatge, els bombers rescaten un ciclista a Cofrents / Consorci Provincial de Bombers de València

A Xàtiva, un xicotet esclafit ha causat diversos desperfectes a les 6 de la matinada en un aparcament de Xàtiva. La força del vent ha arrancat part de la coberta del recinte, que ha caigut damunt de diversos vehicles estacionats. No hi ha hagut danys personals. I a Calp el vent ha fet bolcar un camió i s'ha envolat l'envelat de la fira del llibre.

La pràctica totalitat de la Comunitat està en alerta taronja pel vent i les ràfegues superen els 100 quilòmetres per hora a moltes localitats. Al Poble Nou de Benitatxell, han arribat als 145 quilòmetres i a Alcoi, als 122.

Els bombers de la Diputació d'Alacant han fet més de 60 serveis, principalment per caiguda de palmeres i teulades a Torrevella, Elx i Mutxamel. També han extingit un incendi en una finca de palmeres a Los Montesinos, al Baix Segura. Els de Castelló han intervingut a Montant, a Montanejos per la caiguda d'un pi i a Nules per a reforçar façanes. El Consorci de València ha fet serveis a Vallada, a Ontinyent i a Faura. I a la ciutat de València s'han fet dues intervencions per la caiguda d'un fanal i d'un cartell.

Emergències, que ha gestionat més de 100 telefonades pel temporal de vent, recorda que hi ha risc extrem d'incendis a tota la Comunitat i que està prohibit fer foc. També recomana als municipis que s'extreme la precaució en les activitats previstes en espais oberts. De fet, molts pobles i ciutats han decidit tancar els parcs municipals com a mesura de precaució. És el cas de València o Elx.

Un dels vehicles danyats per la coberta d'un aparcament que ha arrancat un esclafit a Xàtiva / Consorci Provincial de Bombers de València.

Mor un xiquet a Madrid

A Madrid, un xiquet de 4 anys ha mort quan li ha caigut un arbre damunt al parc d'El Retiro. El menut estava en el carret amb el seu pare, que ha patit un atac d'ansietat. Efectius del Samur desplaçats al lloc no han pogut fer res per salvar la vida del xiquet.

També et pot interessar

stats