Els bombers rescaten 3 persones atrapades en un cotxe per la inundació d’un camp a Alginet

El pitjor temporal de juny en 70 anys causa talls de carretera i retards en línies de metro i tren.

Vehicle atrapat per la inundació d'un camp d'Alginet

Bombers del Consorci Provincial de València ha rescatat aquest migdia tres persones que havien quedat atrapades en l’interior del seu vehicle per la inundació d’un camp a Alginet, a la Ribera Alta. El terreny havia quedat negat per l’episodi de fortes pluges que ha patit la comarca aquesta matinada.

Fonts del consorci han informat que el rescat s’ha produït després que el vehicle haja caigut al camp, en el camí de Mocarra, a l’altura del barranc d’Algarríns. En la intervenció han participat dotacions dels parcs de Silla, Catarroja, el sergent d'Alzira i l'oficial de guàrdia.

Es tracta de l’incident més greu derivat de la forta tempesta que aquesta matinada ha sacsejat la Comunitat Valenciana, i que ha deixat registres de fins a 140 l/m² a Catarroja (l’Horta Sud) i Guadassuar (la Ribera) en poc més de quatre hores, més habituals en temps de tardor. De fet cal remuntar-se al 1958 per a trobar un altre temporal com aquest en el mes de juny.

D'esquerra a dreta, un dels accessos negats a Sedaví i la inundació d'un aparcament d'un centre comercial d'Alfafar. 

Les fortes pluges han deixat aparcaments i passos subterranis negats en els accessos a la V-31, en municipis de l'Horta com Sedaví o Albal. Més al sud, a la Ribera, barrancs habitualment secs, com el del Tramusser, viatjaven plens d'aigua per a sorpresa dels veïns.

Talls de carretera i retards en línies de metro i tren

Les precipitacions han obligat a tallar temporalment tres carreteres a Alacant i València, i han causat retards en les línies de Metrovalència i el tall d’una via del tren de rodalia al pas per Algemesí (la Ribera Alta).

La N-340 està tallada a Albatera (el Baix Segura) huit hores en els dos sentits pel desbordament de la rambla de la serra de Crevillent. I a la Ribera Alta l'acumulació d'aigua ha impedit el trànsit per la la CV-505 a Alzira en direcció a Sueca i la connexió entre Algemesí i Alginet per la CV-525. A més, a l'Horta Sud s’ha tancat a la circulació el carril esquerre de la V-31 a l’alçada de Silla, en direcció a Alacant. 

Com a mesura de segurat, la Diputació de València recomana circular amb precaució per tota la xarxa secundària de la Ribera i la Costera, amb especial atenció a vies com la CV-510 entre Alzira i Favara, o l’enllaç de la CV-563 amb la CV-41 a la Llosa de Ranes. 

Imatge del barranc del Tramusser, habitualment sec, carregat d'aigua al seu pas per Benifaió / @inma32952105 

La inundació de dos passos inferiors a Algemesí també ha tallat la connexió de la CV-525 amb l’A7 i l’accés a l’estació de rodalies. Aquesta situació ha motivat que els trens de la línia C2, que té parada a la localitat, només entren per una via, on no cal travessar pel pas subterrani per a accedir-hi.

Segons fonts d’Adif, al llarg del matí també han circulat amb precaució els trens que uneixen Xàtiva (la Costera) i Alcoi (l’Alcoià). 

La tempesta també ha causat talls generalitzats a primera hora del matí en la xarxa de metro de l’àrea metropolitana de València. Fins i tot s’ha hagut d’interrompre la circulació temporalment en els primers serveis entre Picassent i Vilanova de Castelló.

Inundacions a la marjaleria de Castelló

Les precipitacions també han sigut intenses a Alacant. El Pinós (el Vinalopó Mitjà) ha sigut la localitat on més ha plogut aquesta matinada, amb 64 litres per metre quadrat, seguida de Villena (47,8 litres), Novelda (39,2) i Alcoi (37,4). Ja de matí, aquest diumenge el front de núvols ha descarregat amb força a Castelló. A la capital de la Plana s'han arreplegat 36 litres per metre quadrat a les 9 del matí, 31,4 a Vila-real i 20,7 a Vinaròs.

Les fortes precipitacions han deixat escenes com aquest al Grau de Castelló / Frederic Ferri

A la ciutat de Castelló els bombers han informat de 12 serveis a conseqüència dels aiguats. Ha sigut la marjaleria de Castelló la que s'ha emportat la pitjor part del temporal. En aquesta zona del Grau de la capital de la Plana, s'han desbordat les séquies principals, cosa que ha obligat a activar els sistemes de drenatge. A més, hi ha hagut inundacions en diversos camins rurals que van a parar a la platja. 

També et pot interessar

stats