Els bombers aconsegueixen parar l’avançament de l’incendi de la Ribera d’Ebre

Asseguren que han estabilitzat el foc en el 80% del perímetre, que és de 6.000 hectàrees.

VÍDEO | Els bombers aconsegueixen parar l’avançament de l’incendi de la Ribera d’Ebre

Els bombers han aconseguit parar l’avançament de l’incendi que des d’aquest dimecres arrasa la comarca de la Ribera d’Ebre. Les altes temperatures que es pateixen a la Península complica molt l’extinció del foc, que continua actiu, però el 80% del perímetre ja està estabilitzat. Hi ha vora 6.000 hectàrees de terreny cremades. 

En les tasques d’extinció treballen 120 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris. Això suposa la intervenció de vora 350 efectius de bombers i 200 més de la Unitat Militar d’Emergències (UME). També hi ha efectius de la Comunitat Valenciana. Ara, la dificultat a què s’enfronten els equips d'extinció és l’onada de calor i la possibilitat que hi reviscole algun foc.

El conseller de l'Interior de Catalunya, Miquel Buch, ha assegurat en roda de premsa que tot i ser el dia més crític, amb temperatures superiors als 40 graus, l'incendi ha evolucionat "correctament". En aquest sentit, Buch ha explicat que l'estratègia que seguiran els bombers durant la nit i aquest dissabte serà "continuista".

Durant la jornada, onze bombers que intervenien en les tasques d’extinció han necessitat assistència per colps de calor i dos han hagut de ser hospitalitzats.

El jutjat ordena investigar les causes del foc

La jutgessa de Falset ha encarregat als Mossos d’Esquadra investigar les causes de l’incendi, sense que de moment hi haja cap persona imputada per haver-lo provocat. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat ha obert diligències prèvies per a aclarir les causes del foc, després de rebre una informació inicial del cos d’agents rurals i dels mateixos Mossos d’Esquadra. 

La principal hipòtesi en què treballaven els agents rurals és que l’incendi es va iniciar a causa d’un tractament deficient del fem emmagatzemat en una granja de pollastres de la Torre de l’Espanyol.

Ajuda de la Comissió Europea

La Comissió Europea ha oferit ajuda a Espanya en l’extinció de l’incendi i ha activat el sistema de satèl·lits Copèrnic per a obtindre mapes actualitzats i precisos del terreny.

També et pot interessar