Bombers i l'UME treballen a Turquia amb la prioritat de rescatar persones

Està previst que hi arriben els vaixells Juan Carlos I i Galicia, amb 500 infants de marina per a donar assistència mèdica i possibilitat d'allotjament

Efectius de l'ERICAM arriben a l'aeroport d'Adana, a Turquia
Efectius de l'ERICAM arriben a l'aeroport d'Adana, a Turquia / Ministeri de Defensa

Vora cent membres dels bombers i de la Unitat Militar d'Emergències (UME) ja treballen a Turquia amb la prioritat absoluta de rescatar les persones soterrades en el devastador terratrémol que ha assolat el sud-est del país i Síria, que ha deixat almenys 7.200 morts i 31.000 ferits.

Els efectius de l'UME i de l'Equip de Resposta Immediata de la Comunitat de Madrid (Ericam) han arribat aquest dimarts de vesprada a la base aèria d'Incirlik i els han desplegat a les respectives zones assignades: els primers, a la localitat de Ganzitep, pròxima a la frontera siriana, i els segons, a Iskenderun.

Segons ha explicat la ministra de Defensa, Margarita Robles, els 56 membres de l'UME treballaran amb equips de Qatar i l'Índia a Ganzitep, una localitat de 60.000 habitants, dels quals la meitat, uns 30.000, estan desapareguts. A la zona s'estan acostant, a més, els vaixells Juan Carlos I i Galicia, amb 500 infants de marina per a donar assistència mèdica i "possibilitat d'allotjament".

La situació allí –ha dit Robles– és "terrible" i en la base militar el contingent espanyol està "rebent gent que no té lloc on poder allotjar-se, fins i tot algun ciutadà espanyol". Però la prioritat absoluta en aquest moment és la de rescatar les persones que hi ha sepultades per les runes, perquè a més hi ha zones que són molt fredes i les temperatures es desplomen amb l’arribada de la nit.

Mentrestant els 35 integrants de l'Ericam, format per Bombers, Summa112 i de l'Escola Espanyola de Salvament i Detecció amb Gossos, començaran a treballar en breu i establiran torns per a poder rellevar-se i que sempre hi haja algú que estiga treballant.

També et pot interessar

stats