Els bombers forestals es mobilitzen per a demanar al Consell que complete l'equiparació salarial

Els sindicats asseguren que el govern del Botànic "només ha complit un dels acords aconseguits”.

Imatge d'arxiu d'una concentració dels bombers forestals
Imatge d'arxiu d'una concentració dels bombers forestals / Sindicat SPPLB de Bombers Forestals

Els bombers forestals de la Generalitat comencen, a partir d’aquest divendres, un calendari de mobilitzacions per a aconseguir que el Consell complete els acords d'equiparació salarial.

CCOO i el sindicat de Policies i Bombers (SPPLB) han expressat el seu "malestar" amb el govern del Botànic per complir "només un dels acords aconseguits”, com és l'equiparació salarial a les noves funcions adquirides. Així, denuncien que no s'ha procedit encara a l'equiparació salarial dels bombers forestals helitransportats".

Els representants sindicals han recordat que l'abril de 2019 es va signar el primer conveni col·lectiu de bombers forestals de la Generalitat quan els professionals, abans en Transformacions Agràries SA (Tragsa), es van integrar en la nova Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (Sgise).

La subrogació, tal com han explicat, va ser conseqüència d'un procés llarg de converses amb el Consell que van conduir a mobilitzacions i, finalment, a signar una sèrie d'acords que donaven per finalitzada la vaga mantinguda durant mesos pels bombers forestals.

Ara, els sindicats afirmen que tant la Direcció General de Sector Públic com la Conselleria de Justícia i Interior han impedit la “culminació dels acords aconseguits per a la subrogació del personal a la Sgise".

També et pot interessar

stats