Els bombers forestals inicien una vaga indefinida

Els bombers forestals de la Generalitat han dut a terme diverses jornades de vagues durant tot l'estiu
Els bombers forestals de la Generalitat han dut a terme diverses jornades de vagues durant tot l'estiu / À Punt NTC

Els bombers forestals han anunciat a partir d'aquest dilluns una vaga indefinida per l'"agònica" situació que viuen per culpa de "l'incompliment dels acords amb el PSPV-PSOE". Així, el col·lectiu es concentrarà a les 9:00 hores davant de les Corts per a denunciar la "falta de voluntat per a aplicar les sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)".

Després de mesos de mobilització i aturs intermitents a l'estiu, el comité de vaga de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE) denuncia la "falta de diàleg i la incompetència de la consellera Gabriela Bravo". Els sindicats posen l'accent en el que consideren un greuge comparatiu entre els treballadors generat per una "mala praxi per part de la SGISE".

El comité de vaga argumenta que tot i haver superat convocatòries mitjançant mèrit, capacitat, igualtat i publicitat se'ls "condemna a contractacions abusives i els obliga a denunciar de manera individual".

Els bombers de la SGISE han recordat que el govern del Botànic va assegurar els llocs de treball dels bombers forestals fent la transformació dels contractes a fix indefinit o discontinu, segons cada cas. Per tant, els sindicats han afirmat que no permetran l'acomiadament "d'un terç dels treballadors" que, asseguren, "fa molts anys que haurien d'haver sigut consolidats en el seu lloc de treball".

Així mateix, han emfasitzat que des de fa molt de temps treballen amb els partits polítics amb representació en les Corts (Compromís, Unides Podem, Ciutadans i Partit Popular), excepte el PSPV-PSOE, que no ha tingut "voluntat" d'escoltar-los "ni d'aportar solucions de manera sincera".

Entre les demandes, han indicat, veuen "imprescindible" que els bombers forestals que treballen i que han passat a ser subrogats de la SGISE s'hi queden, i que es transformen els contractes mitjançant fórmules existents perquè siguen fixos indefinits o discontinus. També reclamen "rapidesa i compromís" del govern de la Generalitat per a resoldre aquest problema.

Les seccions sindicals del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, CGT, SPPLB, STAS, UGT i el Col·lectiu de Bombers Forestals en Frau de Llei, insten la participació en aquesta vaga indefinida.

També et pot interessar

stats