Els bombers forestals inicien una vaga indefinida

Es concentren a partir de les 10 del matí davant l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Imatge de l'última protesta dels bombers forestals a València
Imatge de l'última protesta dels bombers forestals a València

Els bombers forestals de la Generalitat inicien hui una vaga indefinida. El govern espanyol no ha autoritzat un augment salarial que tenen firmat amb el Consell i l'empresa Tragsa. Fonts del comité de vaga han confirmat a À Punt Mèdia que l'inici d'aquesta parada indefinida serà, a partir de les 10 del matí, en una concentració davant l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, a València.

En la mobilització participaran, segons el membre del comité de vaga, Juan Carlos Argüelles, efectius de totes les parts de la Comunitat Valenciana. "Ens han confirmat la seua assistència, bombers forestals de les comarques de Castelló, de València i d'Alacant", ha anunciat el sindicalista.

Després de la concentració de hui, la vaga serà indefinida fins que hi haja una solució. El portaveu del comité de vaga dels bombers forestals explica que mantindran la vaga fins que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, autoritze el cobrament i l'empresa pública estatal, Tragsa, complisca els acords.

La vaga estava prevista per al passat dia 7 de setembre, però va ser ajornada fins a aquest divendres, després del pronunciament del Tribunal d'Arbitratge Laboral del passat 5 de setembre.

Diversos delegats sindicals ja anunciaren fa dues setmanes que les protestes es devien al fet que tenen un acord firmat amb Tragsa i la Generalitat en el qual "hi ha un augment salarial per les funcions noves a realitzar i una segona activitat. Això ja hauria d'estar en marxa, però la ministra es va negar en bloc a donar continuïtat i ho ha deixat en suspens a l'espera del que decidisca el Consell".

També et pot interessar

stats