Els bombers forestals aniran a la vaga el 7 de setembre

Hui s’han concentrat per a exigir al Ministeri d’Hisenda l’adequació salarial promesa.

Al voltant de 200 bombers forestals de la Comunitat Valenciana s’han concentrat davant les portes de la seu a València de l’empresa estatal Tragsa
Al voltant de 200 bombers forestals de la Comunitat Valenciana s’han concentrat davant les portes de la seu a València de l’empresa estatal Tragsa

Al voltant de 200 bombers forestals de la Comunitat Valenciana dels cinc sindicats amb representació (CCOO, UGT, Intersindical, SPPLB i CGT) s’han concentrat aquest dilluns, 20 d'agost, davant les portes de la seu a València de l’empresa estatal Tragsa per a demanar al Ministeri d’Hisenda la pujada salarial a la qual es va comprometre l’anterior executiu. El col·lectiu, que depén d’aquesta companyia de titularitat pública han fet la primera de les mobilitzacions per a exigir esta pujada, pactada amb el govern anterior, ara bloquejada, i que té el vistiplau de la Generalitat. Les concentracions es repetiran el pròxim dijous, dia 23, i el 6 de setembre. A partir del dia 7 de setembre, si el govern espanyol no els en garanteix les reivindicacions, aniran a una vaga general.

Els bombers forestals de la Comunitat Valenciana, un col·lectiu que aplega vora 750 treballadors, cobren al voltant de 1.000 euros al mes. La seua regulació depén del Govern valencià, però en matèria laboral estan en mans de Tragsa, una empresa pública d’àmbit estatal. La Generalitat ha ampliat les competències a la prevenció, la planificació i l’extinció d’incendis. En aquest sentit, el pròxim ple del Consell del dia 6 de setembre s’aprovarà aquesta normativa que en regula el funcionament i les competències, que actualment, van des de la lluita contra el foc, la neteja de zones urbanitzades o l’actuació en catàstrofes naturals. Els bombers forestals demanen millores salarials que s’adeqüen a aquestes noves funcions.

El secretari general de Comissions Obreres dels bombers forestals, Antonio Criado, ha dit a À Punt Mèdia que exigeixen al ministeri que es complisquen els acords pactats el passat mes de febrer i que es concreten en tres: ‘”El pagament de l’1% que se’ns deu des de 2017, que es faça efectiu el reconeixement de la segona activitat per als agents majors de 60 anys i que se’n duga a terme la modificació salarial”, d’acord amb l’esmentat reglament que n’incrementa les funcions.

Per al representant de la Intersindical, Juan Carlos Argüelles, el govern espayol ha incomplit la seua promesa i pretén que aquesta qüestió “s’oblide en passar l’estiu”, època de major activitat per als bombers forestals. També es mostra partidari que els professionals d’este col·lectiu de tot l’estat vegen millorades les seues condicions laborals.

Julia Gallardo, bombera forestal de Benissa i una de les pioneres en este cos, reclama també el reconeixement de la segona activitat i una dignificació professional d’aquest col·lectiu. Segons les declaracions que ha fet a À Punt, “ens van posar el nom de bombers forestals −abans eren brigades−, i d’ací no s’ha passat”. Si no hi ha compromís ferm per part del ministeri que dirigeix Maria Jesús Montero, asseguren, aniran a la vaga el dia 7 de setembre.

També et pot interessar

stats