Els bombers denuncien mancances de personal i mitjans després dels dos grans incendis

La perillositat augmenta si les condicions laborals no són bones, asseguren els professionals

Els cossos de bombers evidencien la falta de mitjans materials i de personal / GVA

Els cossos de bombers forestals i els cossos de bombers dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament han viscut situacions límits en els treballs realitzats en els últims incendis forestals que han arrasat la Comunitat Valenciana.

Els professionals del sector asseguren que la perillositat de la seua faena augmenta si les condicions laborals no són bones. A més, evidencien la falta de mitjans materials i de personal.

Els bombers forestals de Castelló, mantenen una reivindicació històrica i demanen un tercer torn de treball per a millorar l'operativitat. També reclamen que les condicions laborals s'equiparen a les dels cossos del Consorci Provincial de Bombers, demanant unificar en un únic cos els bombers a tot el territori valencià.

El treball dels bombers del Consorci Provincial de Castelló contra les flames de l'incendi de Begís
El treball dels bombers del Consorci Provincial de Castelló contra les flames de l'incendi de Begís / Consorci Provincial de Bombers de Castelló

L'administració treballa per a formalitzar el nou conveni que millore les seues condicions. "Que s'unifiquen les condicions i s'incorporen millores importants", com més cobertura per incapacitat temporal i complements salarials, assegura María Duart, gerent de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències, Sgise.

Però tots els cossos de bombers demanen unitat i que s'aprove una llei de coordinació d'extinció d'incendis per a fer front a futures catàstrofes com les ja viscudes.

També et pot interessar

stats