Els bombers d'Alacant reclamen campanyes antiincendis "impactants com les de la DGT"

Reclamen difondre informació sobre la importància de l'ús de detectors de fum i què fer en cas d'incendi en l'interior d'un habitatge

Bombers del SPEIS intervenen en un incendi
Bombers de l'Speis intervenen en un incendi / Ajuntament d'Alacant

El Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament (Speis) del cos de bombers d'Alacant ha reclamat aquest dimecres al Ministeri de l'Interior la realització de "potents campanyes publicitàries" similars a les que es fan en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit, per a conscienciar sobre la importància de l'ús dels detectors de fum i sobre què fer en cas d'incendi.

D'acord amb les xifres arreplegades per la Fundació Mapfre i l'Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB), en 2021 van morir víctimes d'Incendis en el seu habitatge a Espanya 152 persones, "quasi tres a la setmana", segons han assenyalat des de l'Speis. "Fa anys que informem de la necessitat que hi haja un canvi en la normativa estatal per a, almenys, obligar a instal·lar detectors de fum en els habitatges de nova construcció, com ja ocorre en altres països europeus" han assegurat a través d'un fil al seu compte de Twitter.

Per a aquest organisme, l'aparició de la campanya de la DGT "Les imprudències es paguen... cada vegada més" en televisió en 1990, va ajudar a reduir l'alta sinistralitat a les carreteres. En aquell moment morien 17 persones al dia en la carretera. "L'impacte de la campanya va ser brutal. La televisió de llavors no era la d'ara, i l'espectador no estava acostumat a aqueix realisme i va quedar realment impactat. Gràcies a aquestes campanyes, no posar-se el cinturó va passar a ser una cosa impensable" han argumentat.

Un detector de fum, una mesura barata i eficaç

Per aquest motiu, reclamen una sèrie d'anuncis com els que ja fan altres països, com el Regne Unit o Nova Zelanda. "El primer objectiu seria que totes les llars tingueren un detector de fum instal·lat. Per menys de 15 euros n'hi ha amb una bateria que dura deu anys. Amb aquest xicotet gest se salvarien innombrables vides" han assegurat. El segon, "conscienciar la gent de la importància de tancar les portes al foc per a nosaltres i per als nostres veïns". L'Speis ha recordat que "tenim al voltant de nou vegades més probabilitats de morir a causa d'un incendi, si no tenim un detector de fum instal·lat en la nostra llar".

A més, suggereixen implantar un mòdul contra incendis en l'Acadèmia de Policia Nacional d'Àvila, "perquè ens ajuden a l'hora d'atallar els incendis en habitatge".

També et pot interessar

stats