Els bombers aconsegueixen controlar els incendis de Llíria i Moixent

Els dos focs s'originaren diumenge de vesprada, però la bona evolució va propiciar que prompte quedaren estabilitzats

Bombers treballen en l'incendi de Moixent
Bombers treballen en l'incendi de Moixent / Consorci Provincial de Bombers de València

Els dos incendis forestals que este diumenge feren saltar les alarmes a Llíria i Moixent ja estan controlats, segons han informat este dilluns el servei d'Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de València.

El primer va originar-se al terme municipal de la capital del Camp de Túria en els primers compassos de la vesprada, prop de la CV-245, que uneix Casinos amb Altura i Sogorb. Immediatament, es mobilitzaren a la zona afectada sis dotacions de bombers, tres brigades forestals, quatre unitats de comandament, sis unitats de bombers forestals i sis mitjans aeris de la Generalitat. La ràpida intervenció del dispositiu antiincendis va possibilitar una evolució positiva de les flames, que en a penes tres hores estaven estabilitzades i hui ja estan sota control.

Més al sud del mapa, a la comarca de la Costera, es declarava un altre foc cap a les 15:00 hores. Inicialment, es va localitzar a Énguera, però després va reubicar-se a Moixent. L'112 va mobilitzar sis mitjans aeris, dos unitats dels bombers forestals de la Generalitat, tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers de València, un agent mediambiental i dos autobombes. Més tard, es retiraren quasi tots els aeris i va quedar-se treballant a la zona només un helicòpter. La mateixa nit el dispositiu el va donar per controlat.

També et pot interessar

stats