El bomber en vaga de fam, l’abandona per qüestions de salut

El col·lectiu de bombers forestals de la Generalitat continua la vaga indefinida per desacords salarials.

Els bombers forestals Dionís Montesinos, a l'esquerra, i José María León, que van iniciar una vaga de fam a Castelló l’1 d'octubre
Els bombers forestals Dionís Montesinos, a l'esquerra, i José María León, que van iniciar una vaga de fam a Castelló l’1 d'octubre / Doménech Castelló (Efe)

Després de huit dies sense menjar i dormint al carrer, el bomber forestal Dionís Montesinos abandona la protesta per qüestions de salut. Els seus companys, però, continuen la vaga indefinida per desacords salarials amb la Generalitat. 

El bomber forestal de Castelló no ha desistit perquè el col·lectiu tinga un acord general signat, sinó per l'estat de debilitat en què es troba, com va passar amb un company que va haver d'abandonar la vaga de fam divendres passat. 

Els bombers intensifiquen les protestes 

Per la seua banda, l'agrupació de bombers intensificarà les protestes davant l'"incompliment" pel govern espanyol de l'acord d'increment salarial per noves funcions. Una de les primeres mobilitzacions tindrà lloc aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat, amb motiu de la visita del president del govern, Pedro Sánchez, als actes institucionals pel Dia de la Comunitat Valenciana.

Després d’haver-se reunit amb el director d'Emergències de la Generalitat, Josep Maria Àngel, des del col·lectiu han indicat que el Ministeri d'Hisenda "no pensa complir" l'acord aconseguit i ha oferit un complement salarial no consolidable de 300 euros mensuals per a octubre, novembre i desembre.

Amb aquest complement, que ja es va abonar a l'estiu, es pretén cobrir fins al 30 de novembre, data en què els bombers forestals eixiran de Tragsa i passaran a dependre de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Fonts dels bombers consideren que, si no se signa l'acord per part d'Hisenda, corre perill l'adequació salarial i la regulació de la segona activitat i "es perdran" tres anys de reivindicacions.

"És trist que tots hàgem de complir els acords tret dels ministres", s'ha lamentat el portaveu Antonio Criado, que ha insistit que els bombers han complit el que se'ls va exigir –exercir funcions noves– mentre que "l'altra part no ho està fent".

Tragsa "ha segrestat el conveni", ha explicat Criado, a més d'explicar que l'Agència Valenciana segueix amb el seu pla de subrogar els bombers l'1 de desembre, a través d'una nova societat pública, i està disposada, si compleix la legalitat, a complir amb els acords d'increment salarial i segona activitat.

També et pot interessar

stats