Els bolets que va servir el Riff venien de la Xina i foren distribuïts per una empresa lleonesa

S'ha activat un protocol d'alerta perquè el producte s'ha distribuït per altres punts d'Espanya.

S'ha activat un protocol d'alerta perquè el producte s'ha distribuït per altres punts d'Espanya | À Punt.
S'ha activat un protocol d'alerta perquè el producte s'ha distribuït per altres punts d'Espanya | À Punt.

Els bolets que va servir el restaurant Riff i que, i que probablement van ser l'origen de la mort d'una dona i de la intoxicació d'altres 30 clients, procedien de la Xina i van arribar a València a través d'una empresa distribuïdora de Lleó.  

Aquesta partida de bolets (fong múrgola) es va distribuir també a altres restaurants d'Espanya i s'ha activat un protocol d'alerta per a retirar tot el producte servit.

En tindre coneixement que els bolets es van distribuir des de Lleó, la Conselleria de Sanitat es va posar en contacte amb l'administració de Castella i Lleó. El propietari de l'empresa ja havia paralitzat totes les comandes fins que se n'aclarira la causa de la intoxicació. A més, ell mateix havia sol·licitat una analítica per a comprovar si el producte era apte per al consum.

El Servei Territorial de Sanitat de Lleó ha traslladat tota la documentació derivada de la inspecció a la Conselleria de Sanitat, i a València, el jutjat d'instrucció número 1 instrueix la causa oberta per aquest cas.

Fins al moment s'han detectat 30 casos d'intoxicació amb una simptomatologia molt lleu, principalment vòmits, i té una bona evolució.

Els inspectors de seguretat alimentària van realitzar el dia 18 de febrer una visita d'inspecció al restaurant, que es trobava sense activitat des d'aquell moment, i no es van detectar deficiències relacionades amb factors que hagueren pogut contribuir a la toxiinfecció alimentària.

A més, es va procedir a la recollida de mostres d'algunes matèries primeres i d'aliments que formaven part del menú degustació, possible causant de la intoxicació.

També et pot interessar

stats