Bolbait elaborarà justificants per a excusar els festers que siguen cridats a una taula electoral el 28A

Les eleccions generals coincideixen amb les festes patronals del municipi i l'entrada de Moros i Cristians.

Imatge de la comparsa Media Luna de Bolbait
Imatge de la comparsa Media Luna de Bolbait / Facebook Comparsa Media Luna

La convocatòria de les eleccions generals ha alterat la vida festera de pobles com ara Onil, Ibi, Alcoi, Muro o Sant Vicent del Raspeig.

Alguns municipis han decidit canviar les festes però d'altres no, com ha fet Bolbait. La localitat de la Canal de Navarrés celebra el 28 d'abril la festivitat del seu patró i l'entrada de Moros i Cristians. 

L’alcaldessa, Carolina Mas, ha explicat a 'Les notícies del matí' que comprovaren que traslladar els actes a altres dates era més complicat que mantindre les celebracions. 

Mas ha explicat que el l'ajuntament redactarà un justificant per a excusar les obligacions dels festers en el cas que siguen escollits per a una mesa electoral. "L'última paraula la tindrà la Junta Electoral", explica l'acaldessa, que confia que l'òrgan siga "comprensiu" amb la situació del municipi. 

Per a garantir el dret al vot l'ajuntament ha hagut de buscar un emplaçament alternatiu per a les meses electorals, ja que els acessos a l'escola, on es vota habitualment, estaran tallats des de les 15:00 fins a les 21:00 hores perquè als seus voltants coincideixen l'entrada de les comparses i un castell de focs artificials. Així les coses, en les eleccions generals del 2019 els veïns votaran excepcionalment a la Casa de Cultura, a la part nova del poble, i lluny del rebombori de les festes. 

També et pot interessar

stats