El BOE publica les bases per al segellament definitiu del projecte Castor

Els treballs duraran entre sis i huit mesos dividits en tres fases.

El BOE publica les bases per al segellament definitiu del projecte Castor
El BOE publica les bases per al segellament definitiu del projecte Castor

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat hui l'autorització administrativa per a segellar i abandonar definitivament els pous del projecte Castor, ubicat davant la costa de Vinaròs. A més, la publicació d'aquest dijous també autoritza l'estudi d'impacte ambiental associat.

L'objectiu d'aquest projecte és tancar els 13 pous i els treballs es calcula que s'allargaran entre sis i huit mesos dividits en tres fases.

La primera fase serà d'aproximació i posicionament de la maquinària. Tot seguit, es duran a terme les operacions per a segellar i abandonar definitivament els pous. En aquesta segona fase també es netejaran i es posaran taps mecànics i es recuperaran les canonades del pou. En la tercera fase es retirarà la maquinària i es restaurarà el fons marí.

Per la seua banda, el senador de Compromís Carles Mulet ha reclamat al govern espanyol que agilitze el desmantellament de les infraestructures del Castor que només l'any 2013 va originar més de 500 microsismes a Vinaròs i el sud de Catalunya.

El projecte Castor, en què es van invertir 1.200 milions d'euros, pretenia aprofitar un antic pou petrolífer però la injecció de gas va provocar nombrosos microterratrémols a la zona. El 2014 les instal·lacions es van tancar i el 2017 va deixar de funcionar.

També et pot interessar

stats