El bloqueig de la frontera a la Jonquera acaba amb 19 persones detingudes

Tsunami Democràtic crida ara a ocupar el pas fronterer d'Irun de vesprada.

VÍDEO | El bloqueig de la frontera a la Jonquera acaba amb 19 persones detingudes

Un total de 19 persones han sigut detingudes aquest dimarts (una pels Mossos i altres 18 per la Gendarmeria francesa) durant les protestes i el bloqueig de l'AP-7 al pas fronterer de la Jonquera entre Espanya i França, segons han confirmat la policia de la Generalitat de Catalunya i la prefectura de Pirineus Orientals.

L’home detingut pels Mossos, del qual no s’ha revelat la identitat, està acusat d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. Els 18 arrestats per la Gendarmeria francesa durant la intervenció policial per a desallotjar els manifestants, que bloquejaven la via des de feia més de 24 hores, són espanyols. Els han remés al Tribunal de Gran Instància de Perpinyà, on el fiscal haurà de decidir si imputar-los per obstaculitzar la lliure circulació o posar-los en llibertat.

Després de ser desallotjats de la Jonquera, Tsunami Democràtic ha fet una crida per a ocupar a partir de les sis de la vesprada la frontera entre Espanya i França a Irun. La plataforma independentista bateja aquesta acció com l'operació Caragol. El recorregut s'iniciarà a les 18:00 hores al peatge de l'autopista A-8 a Oiartzun i finalitzarà al peatge d'Hendaia.

Puig insta la Generalitat de Catalunya a actuar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha alertat que "s'estan perdent llocs de treball" per la repercussió econòmica del bloqueig fronterer a l'autopista.

Puig ha assenyalat que segueix "amb molta preocupació" la situació a l'AP-7, la principal via de comunicació entre Espanya i França, i ha urgit a "prendre mesures per part de totes les administracions competents, fonamentalment la Generalitat de Catalunya, perquè no succeïsca aquesta absoluta anormalitat".

Per a Puig, "no té cap sentit que es trenque el lliure accés de persones i mercaderies", ja que "s'estan perdent llocs de treball per una qüestió que pot solucionar-se en un altre àmbit de manifestació".

També et pot interessar

stats