Blázquez admet els abusos de l'Església i anuncia la seua intenció d'erradicar-los

El president de la Conferència Episcopal ha agraït la valentia de les víctimes i afirma que ha ajudat a prendre consciència per a reaccionar amb fermesa.

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez
El president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez / EFE.

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Valladolid, el cardenal Ricardo Blázquez, ha declarat que l'Església reconeix els abusos de distinta índole i ha assegurat la seua ferma decisió d'erradicar-los, però ha rebutjat promoure sospites sense fonament. Blázquez ha assenyalat que aquests actes “no s'han d'encobrir”, ja que “fereixen l'Església i causen dany a altres persones”.

El president de la Conferència Episcopal ha agraït obertament la valentia de les víctimes a l'hora de denunciar els abusos durant l'assemblea plenària dels bisbes i ha afegit que aquestes denúncies insten l'Església a prendre consciència i reaccionar amb decisió.

D'aquesta forma, Blázquez s'ha pronunciat sobre els abusos com ho va fer el secretari general de la Conferència Episcopal el passat 14 de Novembre.

Blázquez ha utilitzat el text del sínode de l'Església per a lamentar “els abusos realitzats per bisbes, sacerdots, religiosos i laics que han provocat sofriments que poden durar tota la vida i als quals cap penediment pot posar remei”.

L'arquebisbe de Valladolid ha confirmat que ja existeix un “ferm compromís” i s'adoptaran mesures de prevenció en la selecció i formació d'aquells membres que exerciran tasques educatives i de responsabilitat.

També et pot interessar

stats