Els bisbes de Catalunya demanen “perdó” pels abusos a menors després de la revelació de nous casos

En les últimes setmanes han trascendit denúncies per abusos contra els sacerdots de Constantí, Arbeca i Vilobí d’Onyar, i un monjo de Montserrat.

En imatge, la reunió dels bisbes catalans
En imatge, la reunió dels bisbes catalans / Conferència Episcopal de Tarragona

Els bisbes de Catalunya han demanat “perdó” pels abusos a menors comesos per religiosos als centres gestionats per l’Església, uns actes dels quals asseguren sentir “vergonya i dolor”, segons recull la nota conjunta de les deu diòcesis que han emés després d’una reunió de la Conferència Episcopal de Tarragona a la localitat de Tiana, al Maresme. 

En el comunicat, els líders religiosos condemnen “rotundament” els abusos a menors “i la cultura que els fomenta o justifica”. A més, es comprometen a aclarir tots els fets del passat, a eliminar qualsevol tipus de “tolerància o encobriment”, erradicar de les comunitats “la cultura de l’abús”, prendre “mesures de prevenció”  i donar suport a les víctimes.

El pronunciament dels representants de l’Església catòlica a Catalunya té lloc després de la revelació de nous casos d’abusos sexuals que presumptament van cometre els sacerdots dels municipis de Constantí, Arbeca i Vilobí d’Onyar, així com per un monjo de Montserrat.

La nota posa en valor també el treball dels religiosos, reivindica la presumpció d’innocència i demana no fer que s’estenga una “ombra de sospites generalitzades”.

Els bisbes han instat els sacerdots perquè en totes les celebracions religioses del pròxim Dimecres de Cendra, 6 de març, inici de la Quaresma, resen i dejunen d’una manera especial per les víctimes dels abusos.

També et pot interessar

stats