El bisbat d'Oriola-Alacant relleva de la capella de l'Hospital General d'Alacant un sacerdot condemnat per pederàstia

El religiós va ser condemnat per abusar d'un menor d'11 anys a Granada.

Imatge d'arxiu de l'Hospital General d'Alacant
Imatge d'arxiu de l'Hospital General d'Alacant / GVA

El bisbat d'Oriola-Alacant ha rellevat de la capella de l'Hospital General d'Alacant un religiós condemnat per pederàstia. 

Amador Romero, que pertany a la diòcesi granadina de Guadix, va sol·licitar el trasllat després que el 2001 el van condemnar a 18 mesos de presó i 60.000 euros de multa per abusos sexuals successius a un escolà d'11 anys. La diòcesi va ser receptiva a la petició del religiós i li va assignar diferents funcions. 

Els últims deu anys Romero ha treballat a les capelles dels centres hospitalaris d'Elx i Alacant –segons van informar eldiario.es i El País– i rebia una retribució a càrrec de fons públics pel conveni vigent entre la Generalitat i l'Església catòlica.

El religiós va exercir al General d'Alacant fins a l’1 de novembre, quan se’n va decretar el relleu. El bisbat ha designat el sacerdot Miguel Cano Crespo com a substitut a la capella del centre hospitalari.

En declaracions a À Punt, el gerent de l'Hospital General d'Alacant, Miguel Ángel Garcia, ha explicat que una vegada coneguts els antecedents del religiós, la direcció del centre i la Conselleria de Sanitat traslladaren el cas al bisbat. Després d'una reunió, totes dues parts n’acordaren el relleu. Garcia assegura que aquesta decisió no ha tingut res a veure amb la conducta del capellà durant els anys d'exercici al centre.

Fonts de la diòcesi han afegit que "es va arribar a un acord" amb el mateix religiós per al relleu, una vegada "es va fer pública la notícia". 

Ara mateix Romero no té assignades altres funcions al bisbat d’Oriola-Alacant i, per tant, no cobra cap sou. El seu futur està lligat al que determine el bisbat de Guadix, al qual pertany. 

En un primer moment, el bisbe d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui, va justificar la permanència del capellà. En resposta a les primeres informacions sobre la condemna per pederàstia, el bisbat va emetre un comunicat en què explicava que "ni la justícia civil ni l’eclesiàstica li prohibeixen, o limiten, l'exercici del seu ministeri sacerdotal".

Els fets pels quals va ser condemnat Amador Romero es remunten a la seua etapa com a capellà a Granada, entre el 1995 i el 1997. El religiós no va ingressar en presó per la falta d'antecedents i perquè la pena no superava els dos anys.

També et pot interessar

stats