Els biòlegs sanitaris es concentren de nou a La Fe per a reclamar la millora de les condicions laborals

Denuncien que només 5 de les vora 350 persones que treballen a l’Institut d’Investigació Sanitària tenen contracte indefinit.

Foto d’arxiu d’una concentració dels investigadors de Fisabio. Europa Press
Foto d’arxiu d’una concentració dels investigadors de Fisabio. Europa Press

El personal especialitzat en biologia sanitària es concentra aquest dimecres a l’Hospital La Fe de València per a reclamar condicions laborals millors i per mostrar el seu rebuig a la “precarietat en la professió”.

El Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana ha decidit sumar-se a la protesta del personal investigador de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, que denuncia que el problema de l'estabilització laboral i professional "és especialment sagnant".

En aquest sentit, el Col·legi ha assegurat que d'un col·lectiu d'aproximadament 350 treballadors i treballadores, “només cinc són indefinits i només un d'aquests desenvolupa tasques d'investigador".

Els investigadors de l’Institut d’Investigació, molts d'ells professionals de la biomedicina, han exposat la seua situació “precària” en reiterades ocasions al comité d'empresa de La Fe, tant a la direcció del centre com al patronat que el regeix. La presidenta d'aquest últim organisme és la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

També et pot interessar

stats