BIOagradables alerta de l’augment de mascaretes abandonades a les platges valencianes

El col·lectiu de persones voluntàries i activistes pel medi ambient fa huit anys que neteja la costa valenciana.

Una voluntària troba una mascareta a la platja.
Una voluntària troba una mascareta a la platja. / @Bioagradables (Instagram)

El col·lectiu de persones voluntàries i activistes pel medi ambient BIOagradables ha fet des de l’any 2012 un total de 61 neteges en huit platges valencianes. El treball ha suposat l’extracció de més de 400.000 residus contaminants d’aquestes zones costaneres.

El president del col·lectiu, Emilio Beladiez, alerta que en les neteges que s’han fet després de l’estat d’alarma s’han trobat un nombre preocupant de mascaretes abandonades. A més, s’ha observat un augment de la quantitat de plàstics menuts a les platges, que podria ser una prova de la descomposició de residus més antics i l’aparició d’altres de més recents.

Aquest diumenge, BIOagradables ha organitzat una neteja de la platja de la Devesa del Saler, en què han participat un total de 95 persones. L’activitat celebra el huité aniversari de la creació del col·lectiu, en què ha volgut tornar a la platja en la qual va començar la seua tasca. Al llarg de la jornada s’han recuperat més de 4.700 residus, majoritàriament plàstics (88%), però amb una presència significativa de residus higiènics (5%) com ara mascaretes.

També et pot interessar

stats