La biblioteca de l’UJI ofereix un curs gratuït via Twitter sobre accés obert

La universitat celebra la Setmana de l'Accés Obert amb la segona edició d'aquest microcurs, que ha sigut elaborat per 11 biblioteques universitàries.

El micro-MOOC l’han  elaborat 11 biblioteques universitàries, sota la coordinació de la Biblioteca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
El micro-MOOC l’han elaborat 11 biblioteques universitàries, sota la coordinació de la Biblioteca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

La Biblioteca de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló celebra la Setmana de l'Accés Obert amb la segona edició d’un curs gratuït que s’impartirà íntegrament a través de Twitter. El programa del curs inclourà aspectes bàsics sobre l'accés obert, és a dir, l’accés immediat sense requeriments de registre, subscripció o pagament a material digital educatiu, acadèmic o científic.

El micro-MOOC (que respon a l’acrònim de Massive Open Online Course, és a dir, “curs en línia obert i massiu”) l’han  elaborat 11 biblioteques universitàries, sota la coordinació de la Biblioteca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i amb el suport d’ institucions com ara el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), l’European University Association (EUA), la Ligue de Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) i l’SPARC Europe.

En aquesta segona edició s'han actualitzat els continguts i, com a novetat, s’impartirà en català i en anglès. Per a assistir-hi, només cal seguir el compte de Twitter @moocmicro.

Des de demà fins al 26 d'octubre de 2018, a les 10 en català, i amb l'etiqueta #OAMOOC, i a les 12, en anglès amb l'etiqueta #OAMOOC18, s'enviaran tuits sobre accés obert, ciència oberta, dades de recerca, llicències de publicació i impacte científic. 

L’UJI convida els alumnes a enviar comentaris i participar en el curs amb l'etiqueta #OAMOOC.

També et pot interessar

stats