A Biar 4.000 persones participen en l'última de les Trobades d’Escoles en Valencià 2018

Ja són 216.000 persones les que han participat en les 19 trobades que han tingut lloc enguany.

Els Bíters i Aitana Ferrer a la trobada d'Escola Valenciana a Biar

La Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alcoià-Comtat ha aplegat aquest dissabte, 9 de juny, unes 4.000 persones, que s'han citat a Biar per a tancar el cicle de trobades d'aquest 2018 i participar de les activitats i tallers programats. Segons les dades facilitades per la mateixa institució, un total de 216.000 participants han assistit enguany a les 19 trobades que s'han fet. 

El portaveu d'Escola Valenciana, Josep Roca, diu que el principal objectiu de la institució és assolir la normalització lingüística en tots en els àmbits. Ha ressaltat que la societat necessita "una gran ingesta de vitamina C a les administracions públiques" i, en aquest sentit, ha reclamat que s'aprove abans que acabe l'any la nova llei de la funció pública, que inclou la capacitat en valencià per a treballar en l'àmbit administratiu. 

A més, ha demanat al nou executiu de Pedro Sánchez que prioritze la derogació de la LOMCE, una llei que consideren antidemocràtica i injusta. "Hauria de convocar tots els agents vinculats al món educatiu i establir-hi un pacte que compte amb l’experiència de les comunitats educatives", ha dit. També ha reivindicat una ràdio i una televisió públiques íntegrament en valencià, amb unes paraules que ha dedicat a À Punt Mèdia, que s'ha desplaçat a Biar amb personatges de La Colla. 

Amb la participació de La Colla 

La participació en les Trobades d’Escoles Valencianes forma part de la presentació en societat de La Colla, la comunitat infantil d’À Punt. Des de les 17.30 hores, els xiquets i les xiquetes han pogut maquillar-se i fotografiar-se amb els Bíters i amb Aitana Ferrer en el photocall habilitat prop de l’escenari, a la plaça del Convent, a Biar. Al costat, un taller didàctic ha permés als més menuts recrear els personatges més populars d’À Punt: Júlia i Gilbert, Doraemon i els protagonistes de Catacric, Catacrac, la sèrie basada en les Rondalles d’Enric Valor.

A partir de les 19.30, en l’escenari principal de la Trobada, han actuat els Bíters (Data, Ram, Net, Clic i Malware), que han cantat les cançons que formen part del programa infantil d’À Punt Mèdia, on es barregen la ciència, la diversió i les noves tecnologies.

Els Bíters al taller didàctic d'À Punt Mèdia

També et pot interessar

stats