Betxí recorda els seus difunts il·lustres

A través d’un codi QR es pot accedir a documents o fotografies de figures destacades del municipi

Betxí recorda els seus difunts il·lustres / À Punt NTC

Comença un llarg pont festiu on a banda de vacances i esplai, seran moltes les persones que aprofiten per a visitar els cementeris en record als qui ja no estan. A Betxí han aprofitat aquests dies per a donar a conéixer els seus difunts il·lustres. 

El lema d'aquesta iniciativa, mantenir el passat per a construir el futur, vol traure de l'oblit històries molt importants per al municipi. “Volem posar-los en valor, a l’entrada del cementeri i que la gent que vinga els conega”, assegura l’alcalde, Alfred Remolar. 

A través d’un codi QR es pot accedir a documents o fotografies de figures com la de Pepe Traver, advocat, doctor en Filosofia i Lletres i compositor local. També la de la professora d'Educació Física Isabel Mollar, veritable dinamitzadora cultural i impulsora de l'esport femení.

De moment, es pot conéixer la història de deu persones. El pas següent serà identificar les làpides amb els codis QR i ampliar-ne la llista amb els suggeriments del veïnat. Aquesta iniciativa de memòria històrica vol convertir els cementeris en espais per al record, però també un lloc de visita cultural.

També et pot interessar

stats