Sis detinguts per robatoris en habitatges de ciutadans xinesos a Bétera amb extrema violència

La investigació dirigida pel jutjat de Llíria ha decretat presó incondicional per a tots els detinguts, una banda internacional vinculada amb atacs molt similars a Veneçuela i República Dominicana

Moment en el qual els assaltants ataquen al propietari de l'habitatge en la cuina de la seua casa de Bétera
Moment en el qual els assaltants ataquen el propietari de l'habitatge a la cuina de sa casa de Bétera / Policia Nacional

La Guàrdia Civil ha detingut sis persones d'un grup criminal especialitzat en el robatori amb violència i intimidació en habitatges habitats. Utilitzaven armes de foc reals i violència sobre els residents de vivendes, així com vehicles robats i plaques falsificades.

La investigació es va iniciar el mes de desembre després de la comissió d'un robatori amb violència a Bétera, mentre els habitants estaven a l'interior, els quals van ser assaltats amb gran brutalitat, colpejats, amenaçats i emmordassats.

Una de les víctimes de l'assalt a Bétera va morir al cap de pocs dies per les lesions

A conseqüència dels fets, una de les víctimes va morir al cap de pocs dies, per les lesions patides durant l'assalt i e seu delicat estat de salut.

Els agents van centrar la investigació sobre un grup criminal amb un perfil molt agressiu, i va poder identificar els presumptes autors del fet i situar-los en els seus respectius llocs de residència.

A partir d'ací es van fer continus controls d'activitat operativa sobre els mateixos per a aconseguir obtindre nous indicis relatius a la comissió del robatori amb violència.

Més robatoris a altres províncies espanyoles

Els investigadors van tindre coneixement d'un nou robatori amb violència ocorregut en un habitatge de la localitat malaguenya d'Alhaurín de la Torre.

Una vegada dins es van emportar en pocs minuts tots els efectes de valor, mentre la víctima romania emmordassada i immobilitzada de peus i mans.

Assalts a vivendes i comerços de ciutadans xinesos

Una vegada corroborada la identitat de tots els integrants de l'organització criminal, els agents van descobrir que alguns d'ells podien estar vinculats amb atacs molt similars a Veneçuela i República Dominicana, concretament en nombrosos assalts a habitatges i comerços regentats per ciutadans xinesos, igual que al nostre país.

Amb tot el grup delictiu situat i identificat, el mes de juny passat els investigadors van detindre sis persones, totes elles de nacionalitat veneçolana, i van fer set escorcolls domiciliaris a les províncies de Madrid, Almeria i Màlaga.

S'han recuperat en diversos dels immobles escorcollats nombroses joies pertanyents a les víctimes, que van ser sostretes en diferents assalts i que relacionaven directament els detinguts amb estos.

La investigació dirigida pel jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Llíria ha decretat presó incondicional per a tots els detinguts.

També et pot interessar

stats