El besamans a la Mare de Déu torna després de dos anys d'absència per la pandèmia

L'acte, reconvertit en una "passada-reverencial" sense poder besar ni tocar la Mare de Déu, no se celebrava des de maig de 2019

Besamans a la Mare de Déu a la Basílica de la Verge dels Desemparats de València
Besamans a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València / À Punt

La basílica de la Mare de Déu dels Desemparats torna a celebrar aquest dimecres el tradicional besamans a la Mare de Déu -que no va poder fer-se en 2020 ni en 2021 a causa de la pandèmia-. En aquesta ocasió l'acte s'ha "reconvertit en una ''passada-reverencial'', ja que "no es podrà besar, ni tocar físicament la imatge, seguint la normativa vigent".

Des de les 7.00 hores del matí "fins que passe l'últim devot", la imatge de la patrona estarà al peu de l'altar major de la basílica. Per això, les misses d'aquest dimecres se celebraran a la cambra de la Mare de Déu.

Besamans a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats a València
Besamans a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats a València / À Punt

Dins dels actes de devoció a la Mare de Déu dels Desemparats és tradicional el popular besamans que s'organitza al mes de maig. No obstant això, per la pandèmia no es van poder fer els besamans del 20 de maig del 2020, ni el de 19 de maig del 2021. En l'últim besamans, el maig de 2019, passaren per la basílica 27.000 fidels.

Durant aquest temps, "la imatge pelegrina ha eixit amb el seu maremòbil per quasi totes les poblacions de la nostra arxidiòcesi, però molts fidels han manifestat el seu interés a poder veure de prop la venerada imatge i tindre un moment d'oració", per aquest motiu s'ha avançat la data.

Vora cent voluntaris

Vora un centenar de voluntaris dels seguidors de la Mare de Déu, de la cort d'honor i els "eixidors" col·laboraran durant tota la jornada en el pas dels devots en el besamans. El dispositiu "vetlarà pel bon compliment de les mesures sanitàries a causa de la pandèmia, fent torns en grups de vint al llarg de tota la jornada".

Per a això, la basílica compta amb el protocol de prevenció de la Covid 19, que marca la Conselleria de Sanitat, i els fidels han de portar mascareta, guardar la distància de seguretat, s'ofereix gel i es pren a tots la temperatura abans de la "passada reverencial" segons explica l'arquebisbat.

També et pot interessar

stats