Benimaclet mostra el seu rebuig a una manifestació d’extrema dreta

La marxa de les torxes, convocada per Espanya 2000, ha exhibit simbologia franquista.

Els participants de la manifestació, convocada per Espanya 2000, han exhibit simbologia franquista

Al voltant de cinc-centes de persones han sortit al carrer aquest dilluns per mostrar el seu rebuig a una manifestació convocada per grups d'extrema dreta com Espanya 2000 i Falange Espanyola al barri de Benimaclet, a València, per a protestar contra el govern espanyol.

En l’anomenada marxa de les torxes, unes cinquanta, escoltades per agents de la Policia Nacional, han exhibit simbologia franquista al ritme de pas militar. El veïnat del barri ha rebut els ultres amb escridassades des dels balcons.

Diversos col·lectius veïnals havien organitzat un seguit d'actes sota el lema "Benimaclet lliure d'odi. Dotze d'octubre, res a celebrar". Els organitzadors han reivindicat així els vincles veïnals en temps de pandèmia i han denunciat el que consideren la impunitat de l'extrema dreta.

L'organització Alerta Solidària ha informat a través de Twitter que han detingut tres persones i n’han identificat deu més en la manifestació antifeixista contra la marxa de les torxes.

D’altra banda, el periodista Miquel Ramos ha denunciat a través de les xarxes socials que tres participants de la manifestació d’extrema dreta han perseguit un xic de Benimaclet amb ganivets a l’avinguda Valladolid.

També et pot interessar

stats