Benidorm tornarà a parcel·lar les platges des de l'1 de març

El consistori repetirà el model de l'any passat, amb control d'aforament

Una imatge de la platja parcel·lada durant l'estiu passat.
Una imatge de la platja parcel·lada durant l'estiu passat.

L'Ajuntament de Benidorm ha decidit tornar a parcel·lar les platges i reforçarà els serveis de socorrisme i neteja per a l'inici de la temporada turística durant la desescalada de març i abril. El consistori repetirà així el model de platges segures de l'any passat, ja que els arenals tornaran a dividir-se per seccions de 16 m² adaptades a diferent mena de públics i amb control d'aforament, segons ha detallat en un comunicat.

Durant l'estiu passat Benidorm va reobrir les platges al mes de juny però parcel·lades. Aquesta iniciativa estava acompanyada d'un control d'aforament, que ara el consistori de la Marina Baixa ha decidit repetir.

El govern municipal, en mans del PP, presentarà al ple de divendres una proposta d'organització i funcionament dels serveis de platja durant els mesos de març i abril de cara a la reactivació de la mobilitat i l'activitat turística, especialment durant el pont de Sant Josep i la Setmana Santa.

L'alcalde, Toni Pérez, ha especificat que la proposta segueix el model d'organització i funcionament que implantem al juny de 2020 i que es va materialitzar amb el projecte Benidorm Beach Safety, "amb la finalitat de garantir els aforaments, distanciament físic i la seguretat sanitària, així com el gaudi de totes les persones usuàries, i que tan bon resultat i acolliment va tenir".

També ha detallat que de l'1 de març al 30 d'abril es reforçarà el servei de vigilància i salvament amb una plantilla de 19 efectius que també inclouran una embarcació i ambulància o el servei de neteja arran de platja i cales en torns de matí i vesprada, a més de l'habitual servei nocturn. De moment no hi haurà servei de lloguer de gandules i ombrel·les pel que no es girarà cap cànon a l'empresa concessionària.

També et pot interessar

stats