A Benidorm la temporada alta ja no és agost sinó setembre

El canvi d’hàbits i la millora del preu en són alguns dels alicients

S’espera que la temporada alta s’allargue fins a mitjan novembre
S’espera que la temporada alta s’allargue fins a mitjan novembre

Les vacances escolars condicionen la majoria de les vacances familiars. Però cada dia més, qui pot, ajorna els viatges fora de la temporada alta. Evitar aglomeracions i uns preus més baixos són els al·licients per a evitar viatjar en juliol o agost. De fet, enguany, a Benidorm, setembre serà el mes amb una ocupació hotelera més elevada.

El bon oratge, canvis d’hàbits de vacances i preus més barats afavoreixen la desestacionalització. I si l’oratge continua acompanyant, s’espera que la temporada alta s’allargue fins a mitjan novembre. Segons Nuria Montes, secretària de la patronal hotelera HOSBEC, el turisme fora de temporada vol relaxar-se i habitualment hi va sense fills.

Les bones dades per a setembre és tot un respir després d’un estiu molt irregular a la Costa Blanca amb una caiguda del 2,2% de l’ocupació hotelera al juliol respecte del mateix període del 2017. De fet, a diferència d’altres anys, l’última quinzena d’agost serà la millor dels mesos que portem d’estiu.

Per a frenar la caiguda, el 2019 cal atraure nous turistes com ara els portuguesos, italians i francesos, perquè els britànics s’han decantat per altres rutes, com ara Turquia i Egipte. L’especialització dels establiments per a les vacances familiars, de relax o d’aventura, serà la clau per a l’èxit els pròxims anys.

També et pot interessar

stats