Benidorm prohibeix la circulació de patinets elèctrics en les zones destinades a vianants

El ple del consistori aprova la nova ordenança de mobilitat, que obliga els vehicles elèctrics a estar identificats.

Patinet elèctric
Patinet elèctric / Europa Press

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat per unanimitat l'ordenança de mobilitat que regula l'ús dels patinets i vehicles elèctrics i que estableix la prohibició d’aquests vehicles a les zones destinades a vianants. La normativa també servirà de marc per a regular les empreses turístiques que fan rutes per la ciutat. 

Entre les modificacions aprovades, s’ha acordat que els patinets elèctrics podran circular pels carrils bici de la calçada, els conductors menors de 16 anys hauran d'anar acompanyats i els vehicles hauran d'estar identificats. A més, tal com ha assegurat el regidor de Mobilitat de Benidorm, José Ramón González de Zárate, tots els usuaris que tinguen un dispositiu d’aquestes característiques estaran obligats a tenir una assegurança de responsabilitat civil que cobrisca els danys en cas d’accident. 

L’ordenança regula també la mobilitat dels vehicles per a persones amb dificultats de mobilitat, que poden circular per les voreres respectant els vianants i desplaçant-se a una velocitat màxima de quatre quilòmetres per hora.

En cas de no complir amb la normativa, les multes van dels 100 fins als 500 euros.

També et pot interessar

stats