Benidorm inicia un expedient per a desbloquejar el PGOU a l'illa, Serra Gelada i Serra Cortina

La suspensió està motivada per la protecció d’1,6 milions de metres quadrats de les zones considerades urbans o urbanitzables.

Benidorm inicia un expedient per a desbloquejar el PGOU a l\'illa, Serra Gelada i Serra Cortina
Benidorm inicia un expedient per a desbloquejar el PGOU a l'illa, Serra Gelada i Serra Cortina

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat un nou expedient per a aconseguir l'alçament de la suspensió del pla general d'ordenació urbana (PGOU) de 1990 que pesa sobre el sòl de l'Illa, de la serra Gelada i de la serra de la Cortina.

La suspensió està motivada per l'obligada protecció d’1,6 milions de metres quadrats dels 2,4 milions que en el pla general estaven recollits com a urbans o urbanitzables en aquestes zones.

Amb el nou procediment, el consistori tractarà de desbloquejar la suspensió, que està vigent des de fa dècades, per a adaptar-se a les sentències dictades per diferents tribunals en expedients similars.

Benidorm havia elaborat un document inicial d'adequació del pla general, a més d'una declaració d'impacte ambiental, que van ser considerats insuficients per diferents sentències judicials. Les resolucions establien així la necessitat de comptar, a més, amb un document inicial estratègic i un esborrany del pla, i sotmetre tots dos a una avaluació ambiental i territorial estratègica.

En aquests dos documents, l'administració local determina com adequar el pla general en aquestes zones a les exigències marcades per la Generalitat. D’aquesta manera, les exigències obliguen a protegir part del sòl que el PGOU recollia com a urbà o urbanitzable.

També et pot interessar

stats