Benidorm comença a instal.lar una gran xarxa wifi en les seues platges

La ciutat de Benidorm vol convertir-se en una destinació turística de referència en la connexió lliure en xarxa.

A partir del 20 d'abril el servei estarà disponible en totes les platges de Benidorm
A partir del 20 d'abril el servei estarà disponible en totes les platges de Benidorm

Benidorm ha iniciat la implantació de una gran xarxa wifi que donarà cobertura a totes les seues platges. Aquest servei gratuït està ja disponible en tota l'extensió de la platja de Llevant i a la zona del Castell. Abans del 20 d'abril ho estarà també en la platja de Ponent i tot el barri antic. Així ho ha avançat l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, que ha destacat la importància de la iniciativa per a la transformació digital d'aquest municipi de la Marina Baixa, que vol convertir-se en la primera destinació turística intel·ligent d'Espanya, segons ha dit.

Dos milions d'usuaris

La xarxa esta formada per 30 punts de connexió instal·lats en el mobiliari urbà, i pot donar servei de manera simultània a 20.000 usuaris. Els responsables de l'empresa instal.ladora calculen que hi haurà com a mínim dos milions d'usuaris a l'any, davant la gran afluència de població que acull Benidorm, especialment durant els períodes vacacionals.

Les sessions de la wifi tenen una durada màxima de 30 minuts per a evitar possibles abusos mitjançat automatismes. Passat aquests 30 minuts, els usuaris poden tornar a connectar-se sense més problemes.

A partir de la resposta dels usuaris, s'elaborarà un mapa de connectivitat per a planificar estratègies turístiques i la gestió d'aspectes com la seguretat o la mobilitat. Aquesta informació permetrà determinar el flux de concentració de persones en els diferents punts de la ciutat, l'afluència de visitants i també els seus gustos i preferències.

L'empresa contractada per a la instal·lació es va encarregar d'implantar la cobertura wifi de l'illa de Mallorca.

També et pot interessar

stats