Benicàssim i Orpesa aproven obrir la dessalinitzadora

La planta de Moncofa-Xilxes ja està bombejant aigua dessalinitzada.

El ple de l'Ajuntament de Benicàssim dona llum verda a la planta dessalinitzadora d'Orpesa-Benicàssim-Cabanes
El ple de l'Ajuntament de Benicàssim dona llum verda a la planta dessalinitzadora d'Orpesa-Benicàssim-Cabanes

Les dues dessalinitzadores de la Plana ja estan bombejant l'aigua. Els cinc municipis implicats en la seua posada en marxa, Xilxes, Orpesa, Benicàssim, Moncofa i Cabanes, han aprovat en aquests últimes dies en ple municipal la renegociació del conveni amb l'empresa estatal Acuamed, tal com era necessari per a posar en marxa les plantes i evitar tornar els diners que, en forma d'ajuda, havia aportat la Unió Europea per a la construcció d'aquestes infraestructures. Els últims ajuntaments a fer-ho han sigut els de Benicàssim i Orpesa, aquest matí de divendres. 

El que han aprovat aquests dos consistoris és la renegociació del conveni amb l'empresa estatal, un acord que garanteix que el cost de l'aigua siga assumible per les localitats. A més, demanen que siga el govern central qui es faça càrrec dels costos de la construcció de la infraestructura, una demanda en la que coincideixen tots els municipis implicats. L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha explicat al final del ple municipal on s'ha aprovat l'acord que miraran si hi ha altres municipis que pugan adherirse a l'abastiment d'aigua de la planta dessalinitzadora. 

Benicàssim i Orpesa se sumen així als altres tres ajuntaments de la Plana que han dit sí a la renegociació de l'acord amb l'empresa estatal. Precisament, hui divendres ha començat a bombejar aigua la dessalinitzadora de Moncofa i ha entrat en la xarxa d'aigua potable de la localitat. Està previst que en els pròxims dies comence a bombejar la planta d'Orpesa i així es complirà el termini del 31 de març donat per Acuamed perquè els municipis no hajan de tornar les ajudes que va aportar la Unió Europea per a construir aquestes dues infraestructures. 

També et pot interessar

stats