Benicarló, Vinaròs i Peníscola s'uneixen contra els estereotips que estigmatitzen les persones migrants

Els tres consistoris del Baix Maestrat promocionen un vídeo conjunt que defén la riquesa de la diversitat en el seus municipis.

Imatge de portada: captura del vídeo 'Qüestiona els estereotips'

Els serveis socials dels ajuntaments de Benicarló, Vinaròs i Peníscola, al Baix Maestrat, han elaborat un vídeo conjunt per a lluitar contra els prejudicis i rumors que afecten les persones migrants i en dificulten la integració. “Qüestiona els estereotips” s'ha presentat aquest dilluns en el marc de la programació de "Benicarló, ciutat de valors" i amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància, que es va celebrar el 16 de novembre, segons ha explicat en un comunicat el consistori. El vídeo forma part d'un programa conjunt dels tres ajuntaments per a lluitar, de manera sostinguda en el temps, contra les notícies falses i els estereotips.

L'audiovisual proposa un discurs en positiu a favor de la diversitat i la interculturalitat, per a desmuntar els prejudicis i les associacions falses que s'empren habitualment per a estigmatitzar les minories i els col·lectius vulnerables. Així, veïns dels municipis d'origen estranger o amb diversitat funcional defensen davant la càmera missatges com "ser diferent no és ser inferior", "la millor manera de respectar els altres es posar-se en el seu lloc" o "jutja les persones pel seu comportament, no per la nacionalitat".

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha presidit l'acte de presentació de la peça, al qual també han assistit els alcaldes de Vinaròs, Guillem Alsina, i de Peníscola, Andrés Martínez. Tots tres han destacat la riquesa que la diversitat de religions, cultures, llengües i ètnies aporta als municipis que governen.

També et pot interessar

stats