Benavent demana l'absolució en el torn d'última paraula: "Em sent enganyat, manipulat, pressionat i tacat"

El primer juí pel malbaratament d'Imelsa ha quedat vist per a sentència després de l'últim al·legat de les defenses i dels principals imputats

L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, en l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València aquest dimecres
L'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, en l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El primer juí pel malbaratament de l'empresa pública Imelsa -la causa dels contractes de Thematica Events- ha quedat vist per a sentència aquest divendres després de l'últim al·legat de les defenses i dels principals imputats.  Entre els que ha fet ús de la paraula final ha estat l'exgerent de l'empresa de la Diputació de València, l'autodenominat "ionqui dels diners", Marcos Benavent. Ha assegurat sentir-se "enganyat, manipulat, pressionat i tacat" durant tota la causa i ha demanat que l'absolguen i la "nul·litat de tota la causa" davant "la falta de proves". 

En la sessió prèvia, el seu advocat havia qüestionat la validesa dels àudios sobre les presumptes corrupteles. Els va gravar Benavent i l'exsogre els va entregar a la justícia el 2014. Els àudios estan en l'origen de la investigació, que s'ha concretat en la imputació als acusats de delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat en document mercantil, frau en la contractació i blanqueig de capitals en l'empresa pública. 

També han defés la innocència dos més dels acusats, l'exalcalde de Montcada i exvicepresident de la Diputació amb el PP, Juan José Medina, i l'excap de servei a l'Ajuntament de València i funcionària, Francisca Tamarit, que han demanat a la jutgessa que acabe amb el "calvari" que la imputació ha implicat en la seua vida professional i personal.

També et pot interessar

stats