El poder de les bellotes per a reforestar el planeta

Una iniciativa ciutadana difosa a través d’internet proposa plantar bellotes per a fer front a la crisi climàtica.

La Gran Bellotada Ibèrica
La Gran Bellotada Ibèrica / La Gran Bellotada Ibèrica

Assenyalen que les bellotes són un regal de la natura. Poden haver de surera, de carrasca, de roure… Arbres ben presents al territori valencià. A més, diuen que són resistents, capaces d’adaptar-se a diferents condicions climàtiques, i origen de part dels boscos que tinyen les zones verdes de la nostra península. És per això que un grup de ciutadans i ciutadanes han pensar en aquest fruit com una manera ideal de fer front a la crisi climàtica.

A través d’un web, de les xarxes socials, un canal de YouTube i grups de WhatsApp, La Gran Bellotada Ibèrica s’ha marcat com a objectiu plantar 25 milions d’arbres a la península, aprofitant la versatilitat d’aquests fruits. Volen lluitar contra la desertificació del territori, ja que indiquen que el 70% està en risc de patir aquest fenomen. 

En el portal es facilita àmplia informació sobre com han de recol·lectar-se aquests fruits, a quines zones és millor anar, com s’han d’emmagatzemar, quan i on sembrar, així com algunes claus perquè la sembra siga profitosa al màxim. Una vegada seguits tots els passos, les persones participants han d’omplir i enviar un formulari per a portar el compte del total de bellotes sembrades.

Una meta ambiciosa, per a la qual la iniciativa s’ha organitzat a través de grups de treball distribuïts per zona. A la Comunitat Valenciana n’hi ha un grapat. En el web del projecte es pot veure un mapa on estan localitzats els diferents equips. Cadascun d’ells té informació de contacte per a les persones que hi estiguen interessades.

També et pot interessar

stats