El BEI facilita 100 milions d'euros per a la reconstrucció i prevenció de danys causats per les DANA

La Generalitat estima que es crearan 1.500 llocs de treball durant la fase d'implementació, fins al 2025.

Al setembre i octubre de 2019, dos episodis DANA van donar lloc a tempestes que han assotat les regions costaneres del territori.
Al setembre i octubre de 2019, dos episodis DANA van donar lloc a tempestes que han assotat les regions costaneres del territori.

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) proporcionarà 100 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per a la reconstrucció d'infraestructures danyades per les DANA de finals de 2019 i la tempesta Gloria de principis d’enguany, amb l’objectiu de restablir el potencial productiu i turístic de les localitats afectades, així com la seua infraestructura de serveis.

El finançament també es destinarà a previndre els danys produïts per potencials esdeveniments recurrents d'aquest tipus que es puguen donar en els pròxims anys. La Generalitat ha assegurat que aquest préstec, que es divideix en dos trams de 50 milions d'euros cadascun, permetrà millorar la resiliència climàtica a la regió, “impulsant inversions per a previndre inundacions i millorar la resposta futura enfront de fenòmens climàtics adversos”.

Al setembre i octubre de 2019, dos episodis DANA van donar lloc a les pitjors tempestes que han assotat les regions costaneres del territori valencià. A més, al gener de 2020, la tempesta Gloria va provocar en la mateixa zona ràfegues de vent de 115 km/h i les pluges més intenses mai registrades. Aquests fenòmens, recurrents en la zona, van registrar intensitats rècord durant un breu període de temps i van causar importants inundacions i múltiples danys, principalment a les comarques del centre i del sud.

Així, el BEI i la Generalitat han firmat el primer tram de 50 milions d'euros d'aquest finançament, que es destinarà principalment a la reconstrucció d'infraestructures de proveïment d'aigua, sanejament, depuració i drenatge, així com canals d'irrigació i assarbs. També es finançaran actuacions de reconstrucció de carreteres, infraestructura turística i costanera i edificis públics, com ara centres de salut, hospitals i col·legis.

Amb aquestes inversions el Consell estima que es crearan més de 1.500 llocs de treball durant la fase d'implementació, fins al 2025.

També et pot interessar

stats