Begís celebra l'envestida d'un bou que ha trencat la font de la plaça

La població reacciona amb aplaudiments al col·lapse de la peça de mobiliari urbà, que no agradava a una part del municipi

Vídeo amb la seqüència de l'atac del bou a la font de Begís / À Punt NTC

Poques vegades un animal ha intervingut amb tanta rotunditat en una polèmica municipal com dijous passat va fer un dels bòvids que participaven en l'entrada de bous de Begís (Alt Palància). En imatges de vídeo que ja s'han fet virals s'hi veu com l'animal, després de perseguir uns festers, fixa l'atenció en la font de la plaça del poble, l'envesteix amb decisió i la desmunta per complet. A continuació la multitud reacciona amb un aplaudiment unànime celebrant el desperfecte.

La font havia creat molta polèmica en el municipi, on un part de la població mai va veure amb bons ulls la incorporació de la nova font en detriment de l'antiga, una estructura rústica que es va reubicar en una altra part del nucli urbà, el carrer de la Ballestería. De la nova, que manca d'aixetes, no brollava aigua. Tot i que han passat quinze anys d'aquella decisió, la ferida continua oberta, tal com ha pogut comprovar À Punt en una visita al poble.

"La font no agradava i damunt l'havien omplida de cossiols, que és com posar-li pistoles a un Crist", raona Julia Camps, veïna del municipi. "Amb l'aigua que tenim a Begís, com li posen cossiols", apunta en el mateix sentit Francisca Coronado.

El veïnat contrari a la font espera que l'Ajuntament esmene la decisió de l'anterior equip municipal. "Que la lleven i que posen l'altra, que aquesta no pega amb l'entorn i l'altra l'han posada tallant un carreró", observa un veí. "L'altra era preciosa, lligava amb tot. I aquesta és una porqueria, parlant malament. No tenia aigua ni res", destaca un altre veí.

Davant la controvèrsia, l'alcaldessa María José Madrid, assegura que l'Ajuntament decidirà el futur de la font amb una pròxima consulta popular a la ciutadania. "A gust de tots no serà, però sí que hi ha consens de posar la font antiga, que és de pedra, més d'acord amb el que toca a una zona de muntanya, i no d'alabastre com aquesta, això farem", promet Madrid. De moment, les veus del canvi fan més soroll que els aposten per la reparació. Siga com siga el resultat, el que és ben cert és que almenys el bou ja ha decidit.

També et pot interessar

stats