Els becaris no cotitzaran enguany

El govern i els rectors de les universitats han pactat que els canvis en el sistema de pràctiques no s'aplicarà fins el pròxim curs.

Els canvis en les cotitzacions no s'aplicaran fins al curs 2019-2020
Els canvis en les cotitzacions no s'aplicaran fins al curs 2019-2020 / Europa Press

El govern espanyol i els rectors de les universitats públiques han pactat que qualsevol canvi en l'actual sistema de pràctiques, que estava previst que cotitzaren a la Seguretat Social, no s'aplicarà fins al curs 2019-2020. La mesa de diàleg que s'ha celebrat aquest dimecres ha servit per a tranquil·litzar la conferència de rectors, preocupats per un canvi sobtat en els pressupostos.

Així, fins al pròxim curs no s'aplicarà el decret pel qual s'obliga a donar d'alta en la Seguretat Social i a pagar cotitzacions socials per tots els estudiants, universitaris i de formació professional, que facen pràctiques acadèmiques, siguen o no curriculars. Les institucions acadèmiques van declarar que el pagament d'eixes despeses era inassumible a causa de l'actual dèficit de finançament de les universitats.

Segons han acordat els responsables de les universitats i del Ministeri de Treball, en 15 dies es tornaran a reunir per a concretar l'aplicació de la mesura, i preveuen mesos de diàleg abans d'arribar a un acord.

També et pot interessar

stats