Les Beatrius denuncien al carrer el periodisme masclista

La xarxa de comunicadores feministes valencianes instal·la un túnel per a acostar a la societat les pitjors pràctiques periodístiques contra les dones.

Imatge de grup de Les Beatrius aquest 8M
Imatge de grup de Les Beatrius aquest 8M / Les Beatrius

Les Beatrius, la xarxa de comunicadores feministes del País Valencià, que deu el seu nom a la periodista i escriptora valenciana Beatriu Civera, han organitzat aquest diumenge, amb motiu del 8M, un “Túnel del terror del periodisme masclista” des d’on ha denunciat algunes de les pitjors pràctiques periodístiques contra les dones.

Instal·lat a la plaça de la Mare de Déu de València, el túnel ha permés a molta gent veure de prop reproduccions de portades de diaris i revistes amb imatges de dones cosificades i sexualitzades, titulars morbosos i sensacionalistes per cobrir casos de violència de gènere o exemples de llenguatge sexista habituals en els mitjans de comunicació.

Les Beatrius també han reivindicat aquest matí la necessitat de més presència de dones als espais d’opinió i als llocs de presa de decisió dels mitjans, uns horaris laborals que permeten conciliar faena i vida personal i familiar. També han exigit un periodisme més digne, més feminista i més igualitari.

Per la seua banda, la Xarxa de Comunicadores Feministes, que aglutina més de mil professionals de mitjans de comunicació de tot l’estat espanyol, i de la qual també formen part les Beatrius, ha alertat de l’”onada de falses notícies i el negacionisme sobre la desigualtat de gènere”.

En el manifest que han preparat amb motiu del 8M, les periodistes i fotoperiodistes exigeixen un periodisme veraç, que desagregue les dades i amb un llenguatge inclusiu.

A aquestes reivindicacions se sumen també les de la bretxa salarial que pateixen les comunicadores, la precarietat que viu la professió i l’assetjament laboral i en xarxes.

També et pot interessar

stats