La BBC es rendeix a l'orxata i la descriu com "la superbeguda d'or blanc d'Espanya"
Els mitjans públics britànics han enaltit les propietats de la beguda valenciana més popular, molt recomanable per a les persones intolerants, perquè no conté ni gluten ni lactosa
L'orxata no deixa de guanyar adeptes. Els últims a sumar-s'hi han sigut els mitjans públics britànics, la BBC, que la qualifica en el seu web com una "superbeguda d'or blanc", feta a partir d'un aliment tan complet com és la xufa.
Líquida, mixta, granissada, amb gelat de xufa, amb sucre, sense... Les formes de consumir-la són molt variades, però els beneficis de l'orxata per a la salut són iguals en qualssevol. També coneguda com "l'or de l'horta", és recomanada als esportistes, a les mares i als lactants, i a qualsevol persona que necessite un extra d'energia.
És rica en vitamines, minerals com el magnesi, el fòsfor i el calci, i conté hidrats de carboni complexos, unes qualitats interessants per a les persones diabètiques. En canvi, no té ni gluten ni lactosa, cosa que la fa ideal per a les persones intolerants.